Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέμπτη, 08 Μάιος 2014 16:45

Κραυγή απόγνωσης από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου & 10ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς

Την έντονη αντίδραση του, αλλά και τον προβληματισμό για την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις, όχι μόνο τις κτιριακές αλλά και του περιβάλλοντας χώρου, εξέφρασε με ανακοίνωση του  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 7ου & 10ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρά τις επανειλημμένες γραπτές  αλλά και τις προφορικές εκκλήσεις του Συλλόγου μας προς τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Κηφισιάς αλλά και της Περιφέρειας, για σημαντικά προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί από την αρχή της σχολικής περιόδου στα δύο Νηπιαγωγεία, οι υπεύθυνοι δεν έχουν υλοποιήσει απολύτως τίποτα.

Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και οι Δημοτικές & Περιφερειακές αρχές δεν έχουν συνεισφέρει ούτε καν στο ελάχιστο.

Ενδεικτικά παραθέτουμε σημαντικά θέματα και γεγονότα που έχουν τεθεί γραπτώς αλλά και προφορικώς από την αρχή της χρονιάς και δεν έχουμε λάβει ουδεμία απάντηση και το σημαντικότερο, δεν έχει υλοποιηθεί το παραμικρό.

1. Νοέμβριος 2013*: Ποντίκια κατακλύζουν τις αίθουσες των Νηπιαγωγείων με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών.

Ο Δήμος μετά από μεγάλη καθυστέρηση παρεμβαίνει ανεπιτυχώς με μυοκτονία. Χρειάζεται να κλείσει το σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων να χρηματοδοτήσει την αγορά ποντικοπαγίδων με 160 ευρώ, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, αφού ο Δήμος αδυνατούσε.


2. Νοέμβριος 2013*: Υπάρχει σημαντική υγρασία και εισροή υδάτων από την οροφή των Νηπιαγωγών, με αποτέλεσμα σε περίπτωση βροχόπτωσης να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης από την υπερφόρτωση, συνέπεια των οποίων είναι οι βλάβες στην εγκατάσταση αλλά και στα ηλεκτροδοτούμενα  εξαρτήματα (υπολογιστές κ.τ.λ.) και βέβαια ορατό τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος και πρόκληση πυρκαγιάς.

Ο Σύλλογος με τα 07/2013 από 29-11-2013 και 04/2014 από 26-01-2014 έγγραφα του καλεί τους υπευθύνους να παρέμβουν . Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.


3. Δεκέμβριος 2013*: Τα δύο Νηπιαγωγεία λόγω παντελούς έλλειψης χρηματοδότης,  αδυνατούν να εφοδιαστούν με χαρτική ύλη και αναλώσιμα για τις δραστηριότητες των παιδιών,  έτσι ο κάθε γονέας καταβάλει 50,οο ευρώ για την προμήθεια τους.


4. Ιανουάριος 2014*: Το δάπεδο του προαύλιου χώρου (το οποίο σημειωτέον είναι από ραβδωτές πλάκες πεζοδρομίου) και οι εγκαταστάσεις της παιδικής χαράς είναι εμφανώς ακατάλληλα, συνέπεια των οποίων είναι να υπάρχουν συχνοί τραυματισμοί των παιδιών.

Ο Σύλλογος με τα 02/2014 από 23-01-2014 και 06/2014 από 24-03-2014 έγγραφά του καλεί τους υπευθύνους να παρέμβουν. Ανταποκρίνεται μόνο η ʽʼΑ.Ε. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (πρώην Ο.Σ.Κ.)ʼʼ.

Με την ΕΓ.Δ6-Τ6.2/4396 ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ από 04-04-2014, οι μηχανικοί επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας και πιστοποιούν την ακαταλληλότητα των δαπέδων, την ασυμβατότητα μέρος των οργάνων της παιδικής χαράς, αλλά και την διαπίστωση της ανύπαρκτης υγρομόνωσης της οροφής, συνέπεια της οποίας είναι η εισροή υδάτων. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.


5. Φεβρουάριος 2014*: Με το 03/2014 από 22-02-2014 έγγραφό μας επαναφέρουμε για πολλοστή φορά την άμεση ανάγκη μεταστέγασης του 10ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς.

Στις εγκαταστάσεις του 7ου Νηπιαγωγείου συστεγάζεται υποτίθεται προσωρινά (από το 2009) το 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς.

Τα 65 παιδιά και των δύο Νηπιαγωγείων χρησιμοποιούν ακατάλληλες αίθουσες, για τις οποίες υπάρχει και σχετική αναφορά ακαταλληλότητας από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας.

Επίσης ενώ έχει παρθεί η υπʼ αριθ. 66/2013 από 11-03-2013 οριστική απόφαση του Δήμου Κηφισίας για την ανέγερση του 10ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς στην περιοχή (Γράμμου- Φοίνικα), δεν έχει γίνει το παραμικρό με αιτιολογία την έλλειψη κονδυλίων από ΕΣΠΑ ή άλλο πρόγραμμα.

Επιπρόσθετα, μεγάλος αριθμός νηπίων (περίπου 15-17 ετησίως) βρίσκει την πόρτα του Νηπιαγωγείου κλειστή λόγω υπεράριθμων παιδιών.

Οι τέσσερις τουαλέτες που εξυπηρετούν και τα δύο Νηπιαγωγεία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, είναι μη προβλεπόμενες και βεβαίως είναι δυσανάλογες σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών που εξυπηρετούν.

Η αποθήκη είναι γεμάτη υγρασία, με έντονη δυσοσμία και αναμφισβήτητα είναι εστία μολύνσεων. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.


6. Απρίλιος 2014*: Επανηλλειμένως φράζει και υπερχειλίζει με ακάθαρτα ύδατα η αποχέτευση των Νηπιαγωγείων και κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, αναγκάζονται τα παιδιά να κάνουν την ανάγκη τους στον προαύλιο χώρο των Νηπιαγωγείων, υπό τα βλέμματα των περαστικών και των συμμαθητών τους και φυσικά ύστερα να παίζουν στους ίδιους αυτούς χώρους.

Αποτέλεσμα είναι να εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι τόσο για την υγεία των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών. Με το 07/2014 από 02-04-2014 έγγραφό μας καλούμε τους αρμόδιους να παρέμβουν με οριστική επίλυση του προβλήματος και όχι κατά περίσταση. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Σαν γονείς αγωνιούμε για τις συνθήκες που επικρατούν στα δύο αυτά Νηπιαγωγεία. Απορούμε με την πολιτεία για την χρόνια αδράνειά της, την αδιαφορία της, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζουν την πρώτη επαφή των παιδιών μας με τη σχολική κοινότητα.

Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να παρέμβουν οι αρμόδιοι, αλλά και τι άλλο πρέπει να πράξουμε για να μας ακούσουν.

Το μόνο που μας απομένει είναι να κινηθούμε νομικά για την κατάκτηση όχι κάτι εξωπραγματικού, αλλά για την κατάκτηση των αυτονόητων και των απολύτως απαραίτητων.


* Όλα τα σχετικά έγγραφα είναι διαθέσιμα εφόσον ζητηθούν.