Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2016 09:11

Αυξημένες γιορτινές πληρότητες στους χειμερινούς προορισμούςΙκανοποιητικά κινούνται οι πληρότητες στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς, αν και κατά τόπους παρατηρείται μία πτώση των κρατήσεων στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ή την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

Παράλληλα οι αναγγελίες για έντονα καιρικά φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές τις δύο επόμενες ημέρες δεν «τρομάζουν» τους ξενοδόχους, που συστήνουν σε όλους «ψυχραιμία» και «μέτρο».

Στο Πήλιο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη, το Πήλιο αποδείχθηκε πολύ φιλόξενο για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων και το ίδιο θα συμβεί και την Πρωτοχρονιά.

Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί κανονικά και προσφέρει στους σκιέρ τη μοναδική εμπειρία να έχουν θέα σε δύο θάλασσες, είτε προς την ανατολή είτε προς τη δύση, λέει ο κ. Ζαφείρης.

Το τριήμερο των Χριστουγέννων οι πληρότητες ανάλογα με την περιοχή κυμάνθηκαν από 80%-95%, ενώ αυτή τη στιγμή για την Πρωτοχρονιά διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στο 70%, ωστόσο τις αμέσως επόμενες ημέρες εκτιμά ότι το ποσοστό θα αυξηθεί μέχρι και στο 95%. «Η περιοχή μας συνδυάζει βουνό και θάλασσα και αυτό την καθιστά ελκυστική στον ταξιδιώτη» τονίζει ο κ. Ζαφείρης.

Παράλληλα εκτιμά ότι η κακοκαιρία που έχει προαναγγελθεί δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην περιοχή του Πηλίου και συστήνει να αποφεύγονται οι υπερβολές.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι πριν από δυο χρόνια όταν στο Πήλιο επικρατούσαν για μία ημέρα πριν από την Πρωτοχρονιά έντονα καιρικά φαινόμενα δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα, όμως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με μία υπερβολή στην παρουσίαση του θέματος λειτούργησαν ως «κόφτης» στις πληρότητες καθώς σημειώθηκαν πολλές ακυρώσεις.

Στα Καλάβρυτα

Στα Καλάβρυτα δεν έχουν ακόμη χιόνι και ούτε προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, έχουν όμως πολλές φυσικές ομορφιές που λειτουργούν ως πόλος έλξης για τους ταξιδιώτες.

Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, την περίοδο των Χριστουγέννων οι πληρότητες ήταν πολύ αυξημένες, σε επίπεδα κοντά στο 90%.

Τώρα στις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έχουν μειωθεί στα επίπεδα του 60%, όμως για την Πρωτοχρονιά εκτιμά ότι οι πληρότητες θα ξεπεράσουν το 85%.

Ο κ. Δαφαλιάς δεν παραλείπει όμως να σημειώσει ότι αρνητικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης λειτουργούν οι εκτιμήσεις για έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας.

«Στα Καλάβρυτα δεν προβλέπεται να συμβεί κάτι ιδιαίτερο και περιμένουμε τους επισκέπτες να περάσουν όμορφα τις γιορτές» υπογραμμίζει ο κ. Δαφαλιάς.

Πάντως και τη φετινή χρονιά οι κρατήσεις των ξενοδοχείων στους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της χώρας είναι ιδιαίτερα υψηλές και σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασαν και το 100%.

Ανοδικά τα «ταξιδιωτικά πακέτα»

Πολύ ικανοποιητική χαρακτηρίζεται και η εικόνα που παρουσιάζουν και οι πωλήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων για ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Οι πωλήσεις «ταξιδιωτικών πακέτων» για τις φετινές γιορτές παρουσίασαν αύξηση 5%-8% σε σύγκριση με πέρυσι, αναφέρει στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (fedHATTA).

Υπολογίζει ότι περισσότεροι από 130.000 Έλληνες θα κάνουν ένα τουλάχιστον ταξίδι είτε στο εσωτερικό είτε το εξωτερικό το δεκαπενθήμερο των εορτών.

Τέλος, ο πρόεδρος της fedHATTA εκτιμά ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία κατάφεραν να διαθέσουν κοντά στο 100% των πακέτων εκδρομών που είχαν ετοιμάσει για προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ