Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 17:14

Κλείνει η συμφωνία για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Athens LedraΘέμα ωρών είναι η τελική συμφωνία για την μεταβίβαση του ξενοδοχείου Athens Ledra στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως επιβεβαιώθηκε και από τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο πρόεδρος εργαζομένων του Athens Ledra, Μπάμπης Ντότσικας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι η υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα 9 μηνών που τους οφείλονται, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι σε περίπτωση επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αυτό θα γίνει με το προϋπάρχον προσωπικό. 

Ο κ. Ντότσικας τόνισε ότι «σε περίπτωση που μπουν τα δεδουλευμένα μας, εμείς αποσύρουμε την επίσχεση εργασίας και είμαστε έτοιμοι την επόμενη μέρα να επιστρέψουμε στη δουλειά μας. Ωστόσο, παραμένουμε σε ετοιμότητα μέχρι να δούμε εμπράκτως τα όσα μας διαμηνύονται. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα εφόσον δούμε άλλα».

Ο κ. Ντότσικας ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει και οι ίδιοι σε επαφή με εκπροσώπους της εταιρείας, που όπως φαίνεται, θα αναλάβει τα ηνία του Athens Ledra στη νέα του εποχή, με το κλίμα να είναι θετικό μεταξύ των δύο πλευρών.

Για τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι εξέθεσαν τα αιτήματά τους για την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας «επανέλαβε ότι στέκεται αρωγός στα αιτήματά τους και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα».

«Η λύση που προωθείται, καταρχάς για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, εξαντλεί παράλληλα όλα τα περιθώρια στο πλαίσιο του νόμου, για την αποπληρωμή των οφειλών του προηγούμενου ιδιοκτήτη προς το ΙΚΑ» προστίθεται.

Στη συνάντηση που συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Ledra» και το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία - Επισιτισμό - Τουρισμό ν. Αττικής, και έγινε παρουσία του γγ. του υπουργείου Εργασίας, κ. Ανδρέα Νεφελούδη, αποφασίστηκε και η πραγματοποίηση νέας συνάντησης την ερχόμενη εβδομάδα με το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία - Επισιτισμό - Τουρισμό ν. Αττικής, ώστε να συζητηθούν τα κύρια ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους.