Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 24 Ιούνιος 2019 17:02

Στο Google Maps/Street View φωτογραφίες των σταθμών Μετρό, ΗΣΑΠ, ΤραμΆλλο ένα «ψηφιακό βήμα» πραγματοποιεί η ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) με τις περίπου 300 τεχνικά άρτιες φωτογραφίες 360 μοιρών από όλους τους σταθμούς του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ, που ελέγχθηκαν κι εγκρίθηκαν από την εταιρεία κι από τον περασμένο Απρίλιο άρχισαν να αναρτώνται στους ψηφιακούς χάρτες Google Maps / Google Street View.

Με αυτόν τον τρόπο η ΣΤΑΣΥ, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της Αθήνας, αλλά και των επισκεπτών από όλον τον κόσμο, κάνει ένα ακόμη άνοιγμα στη σύγχρονη τεχνολογία για τη διευκόλυνση του κοινού που χρησιμοποιεί ψηφιακά μέσα πλοήγησης.

Στην πράξη, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, αντιλαμβανόμενη ότι πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος ενημέρωσης, πλοήγησης-δρομολόγησης στις μητροπόλεις όλου το κόσμου, ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες το τεράστιο έργο καταγραφής των σταθμών με φωτογραφίες 360 μοιρών. Στόχος της είναι η εξυπηρέτηση των επιβατών, Ελλήνων και ξένων, αλλά και η δημιουργία αίσθησης ασφάλειας προς τους επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο, ότι έχουν φτάσει στον σωστό προορισμό και πως αυτή είναι η σωστή αποτύπωση του εκάστοτε χώρου σφαιρικά.

Στο διάστημα των δύο μηνών που μεσολάβησαν από τις πρώτες αναρτήσεις σφαιρικών φωτογραφιών (360 μοιρών)  στο διεθνές χαρτογραφικό σύστημα Google Maps/ Google Street View, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου εξυπηρετήθηκαν, βοηθήθηκαν και δρομολογήθηκαν χρησιμοποιώντας τις σφαιρικές φωτογραφίες των σταθμών του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Οι ψηφιακές «επισκέψεις» στους σταθμούς του δικτύου της ΣΤΑΣΥ αυξάνονται, καθώς τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται στη χώρα και είναι πλήρως εξοικειωμένοι με την ψηφιακή δρομολόγηση μέσω των χαρτών της Google.

Μέσα στον Ιούνιο οι θεάσεις του σταθμού «Σύνταγμα» ξεπέρασαν τις 400.000 θεάσεις, ενώ οι επίσημα αναρτημένες από τη ΣΤΑΣΥ φωτογραφίες είχαν πάνω από 100.000 θεάσεις.

Αντιστοίχως, περίπου 40.000 θεάσεις είχαν οι 360 μοιρών φωτογραφίες της ΣΤΑΣΥ του σταθμού της Ακρόπολης και περίπου 32.000 της Ομόνοιας.

Με την ανάρτηση των σφαιρικών φωτογραφιών η ΣΤΑΣΥ:

- Διευκολύνει τις μετακινήσεις των επιβατών, Ελλήνων και ξένων, στο δίκτυό της.
- Δίνει σαφή εικόνα-πληροφόρηση από τις εισόδους- εξόδους και τις πλατφόρμες.
- Πιστοποιεί την αρτιότητα των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών διεθνώς.
- Βελτιώνει τη σύγχρονη εικόνα των ψηφιακών υπηρεσιών της και προάγει με διαδραστικό τρόπο την παρουσία της στο χαρτογραφικό σύστημα που χρησιμοποιεί όλος ο πλανήτης.