Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2018 11:06

Mπελάδες για το Fortnite λόγω... χοροκλοπής - Έκλεψε φιγούρες του «Κάρλτον» και του Backpack KidΣε νομικούς μπελάδες λόγω... χοροκλοπής έχει μπει για τα καλά το Fortnite, το βιντεοπαιχνίδι που φέτος έχει σαρώσει τα πάντα και παίζεται πλέον από περισσότερους από 200 εκατομμύρια video game lovers ανά την υφήλιο.

Τρεις τουλάχιστον σελέμπριτις έχουν καταθέσει αγωγή κατά της δημιουργού εταιρείας του παιχνιδιού, Epic Games, επειδή συμπεριέλαβε στις επιλογές χορών για τους ήρωες του Fortnite τις δικές τους «χαρακτηριστικές χορευτικές φιγούρες» που είναι το «σήμα κατατεθέν τους».

Ο πρώτος που κινήθηκε νομικά κατά της εταιρείας ήταν ο ράπερ 2 Μilly, κατηγορώντας την Epic Games ότι έκλεψε τον χαρακτηριστικό χορό του «milly dance», χωρίς να ζητήσει την άδειά του ή να του καταβάλει αποζημίωση.

Η επόμενη αγωγή προήλθε από τον Αλφόνσο Ριμπέιρο, συμπρωταγωνιστή του Γουιλ Σμιθ στη σειρά «O Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ», που έκανε πάταγο στα '90s. 

Σε αρκετά επεισόδια της σειράς, ο Ριμπέιρο έκανε μια σειρά από ξεκαρδιστικές geeky χορευτικές φιγούρες, γνωστές και ως «The Carlton Dance»!

Αυτές τις φιγούρες κατηγορείται επίσης ότι έκλεψε το Fortnite, συμπεριλαμβάνοντάς τις στην προεπιλογή χορού «Fresh».