Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 10:40

Κομισιόν: Πρόστιμο 110 εκατ. στo Facebook για το «deal» με το WhatsAppΠρόστιμο ύψους 110 εκατ. δολ. επέβαλε στην Facebook η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ κατηγορώντας την ότι παρείχε "παραπλανητικές πληροφορίες" όσον αφορά στην εξαγορά της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp.

Η ΕΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι όταν η Facebook ενημέρωσε την Επιτροπή το 2014 για το deal, ισχυρίστηκε ότι δεν θα ήταν σε θέση για μία "αξιόπιστη αυτόματη αντιστοίχιση" μεταξύ των λογαριασμών χρηστών Facebook και WhatsApp.

Αλλά η Επιτροπή τονίζει ότι το 2016 η WhatsApp πρόσφερε ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας σύνδεσης των αριθμών τηλεφώνου του χρήστη με τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα της Facebook.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager δήλωσε ότι το πρόστιμο είναι αναλογικό και χρησιμεύει ως αποτρεπτικό μέτρο. «Η σημερινή απόφαση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις εταιρείες ότι πρέπει συμμορφώνονται πλήρως με τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες περί συγχωνεύσεων, που περιλαμβάνουν και την παροχή των ορθών πληροφοριών. Η Κομισιόν πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις για τις συνέπειες στον ανταγωνισμό έχοντας πλήρη γνώση των ορθών στοιχείων», δήλωσε χαρακτηριστικά.