Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 13:18

Τέλος στις βελγικές σοκολάτες Γκοντίβα με αλκοόλ έβαλε η νέα τουρκική ιδιοκτησίαΣτο Twitter κατέφυγαν για να διαμαρτυρηθούν επειδή δεν βρίσκουν πια στην αγορά τις αγαπημένες τους βελγικές σοκολάτες Γκοντίβα με αλκοόλ αρκετοί χρήστες.

Μια χρήστης γράφει στα γαλλικά: «Η βελγική φίρμα πωλήθηκε σε Τούρκους, οι πραλίνες με αλκοόλ τελείωσαν για την Γκοντίβα. Το "χαλάλ" σκοτώνει τις απολαύσεις!!!». 

Πράγματι, το 2007 η Γκοντίβα εξαγοράστηκε από την τουρκική εταιρεία Yıldız Holding και φαίνεται ότι το αλκοόλ μέσα στις σοκολάτες είναι «χαλάλ» (Με τον όρο αυτό περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες του Ισλάμ) σύμφωνα με την νέα ιδιοκτησία.

Οι πραλίνες με λικέρ ήταν από τα πιο διάσημα προϊόντα της βελγικής εταιρείας αλλά από τον Απρίλιο του 2017 η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή τους.

Η σχετική ανακοίνωση στον Τύπο αναφέρει: «Η στρατηγική είναι να προσφέρουμε (τα προϊόντα μας) σε όλους και οι πραλίνες με το αλκοόλ είναι μόνο για ενήλικες. Θέλουμε να προσφέρουμε τα προϊόντα μας με καθολικό τρόπο σε ένα ευρύτερο κοινό».

Η εταιρεία Γκοντίβα διαθέτει καταστήματα σε περισσότερες από 80 χώρες ενώ έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί περισσότερες από 450 μπουτίκ και καταστήματα παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.