Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2020 11:18

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική - Καταστροφές στο Ν. ΗράκλειοΠροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αττική από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας.

Στο Νέο Ηράκλειο, όπου εκδηλώθηκαν έντονες βροχοτπώσεις και ισχυροί άνεμοι, έχουν σημειωθεί υλικές καταστροφές από τις πτώσεις δέντρων που προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα και σπίτια. 

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος επιβεβαίωσε τα προβλήματα αναφέροντας πως στην περιοχή έχουν σημειωθεί πάνω από 150 πτώσεις δένδρων, γεγονός πως απαιτεί υπομονή καθώς θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για την απομάκρυνσή τους. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπάμπαλο όλα τα σχολεία της περιοχής λειτουργούν, με ένα δύο από αυτά να παρουσιάζουν κάποια μικρά προβλήματα ενώ την ίδια ώρα η νεροποντή δημιούργησε προβλήματα και στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον ηλεκτρικό, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου. Αυτήν την ώρα τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά. Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβετικής Υπηρεσίας.

Αυτήν την ώρα παραμένει επίσης κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

Προβλήματα παρατηρούνται επίσης στην ηλεκτροδότηση με διακοπές ρεύματος να σημειώνονται σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα. 

Η κακοκαιρία ξεκίνησε στην Αττική από τις 6:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, όπου σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμυρίζοντας δρόμους με την Πυροσβεστική να έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις κλήσεις για απάντληση υδάτων και πτώσεις δέντρων στην Αττική. Παράλληλα, οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνολικά από χθες η Υπηρεσία έχει δεχθεί 156 κλήσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες σήμερα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 148 κλήσεις  στην Αττική, κυρίως για τις περιοχές Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω. 

Οι 103 κλήσεις αφορούσαν κοπές δέντρων, οι 27 αντλήσεις υδάτων και οι 18 αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη. 

Η κίνηση στους δρόμους

Να σημειωθεί ότι αυτήν την ώρα επικρατεί κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία φαίνεται πως έχει πτωτική τάση. Το πρόβλημα παραμένει στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λόγω πτώσης δένδρων διεκόπη, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της Αττικής:

- Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Μαρούσι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφ. Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο.

- Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα.

- Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης.

- Στην οδό Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

Σημειώνεται ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροκίνηση στον Ρέντη η οποία είχε διακοπεί από πτώση δένδρου. Σταδιακά ομαλοποιείται η κυκλοφορία.