Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 15:46

Σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης Αμαρουσίου της Ν.Δ. μίλησε η Ιωάννα ΚαλαντζάκουΜε μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου έγινε χθες 11 Απριλίου 2019 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η ημερίδα της Τοπικής Οργάνωσης Αμαρουσίου της Ν.Δ. με θέμα «Η Ελλάδα που οραματιζόμαστε».

Στην εκδήλωση μίλησε η Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, δικηγόρος, τ. αντιπρόεδρος ΔΣΑ και υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. στον Βόρειο τομέα της Β Περιφέρειας Αθηνών, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής της Β Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι συνυποψήφιοί τους στην ίδια περιφέρεια.

Αναφερόμενη στο θέμα της ομιλίας της, που ήταν η Δικαιοσύνη ως πυλώνας δημοκρατίας, η κ.Καλαντζάκου ανέπτυξε ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Είναι ο ανεξάρτητος θεσμός, το μοναδικό καταφύγιο του πολίτη που προασπίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του και εγγυάται την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Λόγω αυτής της εγγυητικής λειτουργίας της, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ενοχλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει συνειδητά και οργανωμένα, από την αρχή της θητείας της, να παρεμβαίνει στη λειτουργία της δικαστικής εξουσίας προκειμένου να την χειραγωγήσει και να την εργαλειοποιήσει στα πλαίσια της εκστρατείας σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της.  Ο ίδιος μάλιστα ο πρωθυπουργός, υπενθύμισε η κ.Καλαντζάκου, χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη «θεσμικό εμπόδιο».

Κραυγαλέο παράδειγμα, είπε η κ.Καλαντζάκου, είναι η υπόθεση Novartis, την οποία η κυβέρνηση προανήγγειλε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους και χρησιμοποίησε για τη σπίλωση και συκοφάντηση πολιτικών προσώπων και η οποία τώρα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Στην ομιλία της, η κ.Καλαντζάκου αναφέρθηκε στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, που περιέχει διατάξεις οι οποίες αφήνουν σκιά εξυπηρέτησης κυβερνητικών σκοπιμοτήτων, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τα οργανωτικά προβλήματα της Δικαιοσύνης που έχουν ως συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις και ελλείμματα ποιότητας στην απονομή της. Η κ.Καλαντζάκου παρουσίασε τις προτεινόμενες λύσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων η μέγιστη εκμετάλλευση της ψηφιακής τεχνολογίας, που θα συμβάλλει στην επιτάχυνση και στη βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, κατέληξε η κ.Καλαντζάκου, η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, και είναι η μόνη παράταξη που έχει παρουσιάσει ρεαλιστικό πρόγραμμα για τη βελτίωσή της. Όπως και στα άλλα μεγάλα ζητήματα του τόπου, έτσι και στα θέματα της Δικαιοσύνης η Νέα Δημοκρατία είναι το ονοματεπώνυμο της νέας σελίδας και της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.