Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 14:56

Παραδοσιακά γιορτάστηκε και φέτος το Πάσχα στο Μαρούσι

Τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα γιόρτασε το Μαρούσι σε παραδοσιακό γλέντι που έστησε ο Δήμος Αμαρουσίου για όλους τους πολίτες στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου (Λεωφόρος Κηφισίας 219), ανήμερα του Πάσχα, την Κυριακή 8 Απριλίου 2018.

Σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, σημειώνεται:

«Όλοι μαζί ως μια μεγάλη συντροφιά γιορτάσαμε πατροπαράδοτα το Πάσχα στο Μαρούσι.

»Το Μαρούσι μια μεγάλη αγκαλιά! Περάσαμε εορταστικά το φετινό Πάσχα! Χρόνια Πολλά!

»Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους μας και στους χορηγούς που δώσαμε χαρά σε τόσες οικογένειες».

Για 7η συνεχή χρονιά, εκατοντάδες συμπολίτες μας από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου, γιόρτασαν το Πάσχα στο Μαρούσι ως μια μεγάλη συντροφιά, συμμετέχοντας στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου. Ευχές με τους συνδαιτημόνες αντάλλαξαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, οι αντιδήμαρχοι Β. ΚόκκαληςΣ. ΣταθούληςΕ. Γαρδελης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. ΠέππαςΔ. ΣμυρνήςΘ. ΒλαχοπιώτηςΕ. ΚάββαλοςΠ. ΚόνιαρηςΑ. Βελής και Ε. Λέκκα.

Το γλέντι που στήθηκε από νωρίς το πρωί είχε από όλα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, περισσότεροι από 120 οβελίες στη σούβλα, κόκκινα αυγά, πασχαλινά κουλουράκια κατά το έθιμο της ημέρας, συνοδευτικά εδέσματα, άφθονο κρασί προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους.

Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την άριστη εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων προσφέροντας, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ένα προσεγμένο επίπεδο συνθηκών εστίασης και φιλοξενίας που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ατομικό σέρβις σε κάθε έναν από τους συμπολίτες μας ξεχωριστά αποτρέποντας τις ουρές και την ταλαιπωρία. 

Το πασχαλινό τραπέζι στο Μαρούσι, συνόδευε ένα άρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε επώνυμο μουσικό σχήμα. Το κέφι ήταν διάχυτο με τους λαϊκούς, νησιωτικούς και παραδοσιακούς ρυθμούς να διαρκούν για ώρες.

Οι ταλαντούχοι παραδοσιακοί ερμηνευτές Νάσια Κονιτοπούλου και Αντώνης Κυρίτσης, μαζί με τους Βασίλη Πάτσιο, Θεώνη Βελλή, Ειρήνη Τσόκου, Θωμά Κυρίτση, στο παραδοσιακό, νησιώτικο και λαϊκό τραγούδι, ανέβασαν το κέφι και την εορταστική διάθεση, υπό τη μουσική επιμέλεια του Γιώργου Υδραίου και με τη συνοδεία των μουσικών: Πέτρου Χαλκιά (κλαρίνο), Γιώργου  Γαμπιεράκη (βιολί), Κυριάκου Ζωτιάδη (λαούτο), Διονύση Διονυσόπουλου (μπουζούκι), Θανάση Πάτσιου (πλήκτρα), Φώτη Σερφά (κιθάρα), Νίκου Καρνάβα (κρουστά – τύμπανα).

Το παραδοσιακό γλέντι διάνθισαν με χορούς από όλη την Ελλάδα τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε σε όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο, και σύντομα «η Ελλάδα να μπει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας».

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εορτή του Πάσχα, ο δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και φέτος, για δέκατη χρονιά, όλοι μαζί, ως μια μεγάλη συντροφιά γιορτάσαμε πατροπαράδοτα το Πάσχα. Στο Μαρούσι αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να ξεπερνούμε τις δυσκολίες, να προσφέρουμε ευκαιρίες διασκέδασης στους συμπολίτες μας, να περνάμε όμορφα και να προχωρούμε μπροστά. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με ελπίδα και αισιοδοξία μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Ευχαριστώ τους χορηγούς μας, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε μαζί το Πάσχα στο Μαρούσι. Χάρη στην κοινωνική τους ευαισθησία, και φέτος, χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά τους δημότες μας, εξασφαλίσαμε, με όλη την πόλη προσκεκλημένη, ένα ξεχωριστό πασχαλινό τραπέζι για εκατοντάδες συμπολίτες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και για τους εργαζόμενους και τους εθελοντές μας για την πολύτιμη συμβολή τους και αυτή τη χρονιά στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης».

Οι μεγάλοι χορηγοί του Δήμου Αμαρουσίου για το Πάσχα ήταν οι εξής:

ΣΤΗΛΜΕΤ Α.Ε Όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, MOTOROIL (Hellas), DAMCO, Όμιλος Επιχειρήσεων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΑΜΚΕ «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» και DAMCO, Όμιλος Εταιρειών Υγείας Βio Med «Βιοιατρική», CCC Κατασκευαστική, Poly Bag Γιάννης Πατούλης.

Επίσης, οι χορηγοί:

Ι. ΚΤΕΟ ΚΟΜΒΟΣ Κηφισίας, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΒΙΚΟΣ», Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο «ΒΙΟΤΥΠΟΣ», «ΟΚ Anytime… Markets», Εταιρεία «Καραμολέγκος», Παραγωγοί Αγροτικών Προϊόντων που συμμετάσχουν στις δράσεις του Δήμου, ΒΜW Κατσούφης ΠΙΕΤΡΑ Α.Ε.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νικόλαος Πέππας, και ο υπεύθυνος για τις δράσεις διάθεσης αγροτικών προϊόντων του Δήμου, Παντελής Τσιτσιμπάσης.