Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέμπτη, 26 Οκτώβριος 2017 09:18

Εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας ποτών στο ΚορυδαλλόΚύκλωμα λαθρεμπορίας ποτών, το οποίο τροφοδοτούσε μαγαζιά με φιάλες «τρίτων χωρών» που έφεραν επάνω τους ετικέτες γνωστών εταιρειών, εξάρθρωσε στον Κορυδαλλό, η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί έως τώρα δύο 45χρονοι και ένας 55χρονος, ενώ αναζητούνται τρία ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Οι κατηγορούμενοι εισήγαγαν παράνομα φιάλες αλκοολούχων ποτών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από τρίτες χώρες.

Από αυτές έβγαζαν τις ταινίες ασφαλείας και τις ετικέτες εισαγωγέων-διανομέων των αντίστοιχων χωρών και στη θέση τους κολλούσαν πλαστές ετικέτες εισαγωγέων - διανομέων της Ελλάδας. Στη συνέχεια οι φιάλες διατίθεντο στην εγχώρια αγορά.

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος εκτιμώνται σε πολλαπλάσια του παραπάνω ποσού.

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στον Κορυδαλλό βρέθηκαν στους υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους, μεγάλος αριθμός φιαλών ποτών, θερμικά πιστόλια, ειδικές ξύστρες, μπουκάλια αλκοολούχων λοσιόν για φαρμακευτική χρήση, σταγονομετρητές, καθώς και μία σακούλα που περιείχε αφαιρεθείσες ετικέτες και ταινίες ασφαλείας από τα παρανόμως εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά.

Επίσης, στον χώρο βρέθηκαν αναποδογυρισμένες φιάλες ποτών σε ποτήρια γεμάτα με υγρό, προκειμένου να αποκολληθεί η ταινία ασφαλείας από το καπάκι της φιάλης, βουλγαρικής προέλευσης.

Εκεί υπάρχει ακόμη πλήθος μηχανημάτων ιατρικής χρήσης, η προέλευση των οποίων καθώς και η χρήση τους ερευνάται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, που τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προσωρινή κράτησή τους.