Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρίτη, 30 Μάιος 2017 10:55

Μαφία δυτικής Αττικής: Παιδιά-«βαποράκια», σπίτια-«κάστρα» και ριπές από καλάσνικοφΣε σπίτια-«φρούρια» ζούσαν τα αρχηγικά μέλη συμμορίας Ρομά που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στα Άνω Λιόσια, γιατί διοχέτευε με ναρκωτικά τις πιάτσες θανάτου της δυτικής Αττικής.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε ύστερα από επιστολή, την οποία υπέγραφαν 1.000 κάτοικοι της περιοχής, στην οποία περιγράφονταν η ανεξέλεγκτη δράση τους.

Η συμμορία ξέπλενε τα κέρδη από τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών μέσω κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε 19 συλλήψεις και σε 10 κατ’ οίκων έρευνες. Οι έμποροι των ναρκωτικών έκρυβαν τα ναρκωτικά σε κρύπτες στα πατώματα και τους τοίχους των σπιτιών.

Επίσης, είχαν κάμερες ασφαλείας και τσιλιαδόρους στους γύρω δρόμους, τα μπαλκόνια και τις ταράτσες, προκειμένου να ενημερώνονται έγκαιρα για αστυνομική παρουσία ή ενδεχόμενη επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Εντύπωση προκάλεσε ότι μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την περασμένη Τετάρτη –παρουσία Εισαγγελέα- άλλη συμμορία της περιοχής άρχισε να πυροβολεί στον αέρα με καλάσνικοφ σε μία προσπάθειά της να περάσει το μήνυμα ότι η μαφία ελέγχει τον τόπο.

Το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε χρησιμοποιούσε ως «βαποράκια» αλλοδαπές γυναίκες και ανήλικα παιδιά, προκειμένου να μην κινούν υποψίες.

Από την παρακολούθηση και βιντεοσκόπηση των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι καθημερινά προσέγγιζαν σπίτια στην οδό Θηρασίας στα Άνω Λιόσια περισσότεροι από 150 τοξικομανείς, προκειμένου να προμηθευτούν τις δόσεις τους.

Οι αστυνομικοί κατέγραψαν τουλάχιστον 100 αγοραπωλησίες και την δράση 10 μελών της συμμορίας.

Η εγκληματική οργάνωση χαρακτηριζόταν από την οικογενειακή συνοχή και «ομερτά» ανάμεσα στα μέλη της, τα οποία ήταν υποταγμένα στις διαταγές των μεγαλύτερων αρχηγών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν περίπου δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, περίπου 6.000 ευρώ, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, φυσίγγια κυνηγετικών όπλων και μία πλαστή σφραγίδα ψυχιάτρου με την οποία εξέδιδαν πλαστές συνταγές προμήθειας ναρκωτικών χαπιών.

Οι κατηγορούμενοι με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, όπλων, πλαστογραφία και κλοπή, την περασμένη Παρασκευή, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σήμερα σε Τακτικό Ανακριτή.

Αναζητούνται επιπλέον επτά συνεργοί της εγκληματικής οργάνωσης τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.