Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2016 09:58

Παραίτηση στον Δήμο Αθηναίων για τη ρόδα που δεν γύρισε στο ΣύνταγμαΤην παραίτησή του από Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, που είναι υπεύθυνος για τις εορταστικές εκδηλώσεις, υπέβαλε ο Χρήστος Τεντόμας, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τη ρόδα στο Σύνταγμα την απομάκρυνση της οποίας ζήτησε ο Δήμος Αθηναίων.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει ότι «ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής».

Λίγες ώρες νωρίτερα πάντως, συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων διαβεβαίωναν μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η ρόδα θα λειτουργήσει «χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, απ’ οπουδήποτε». Απέδιδαν μάλιστα την καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων στις αργίες των γιορτών: «ανακαλούνται άδειες των ειδικών μελετητών της εταιρείας έτσι ώστε σήμερα, ή τα επόμενα 24ωρα να δοθούν τα χαρτιά και να γίνουν οι παρεμβάσεις για να λειτουργήσει η ρόδα». Παράλληλα, υποστήριζαν ότι «οι μέρες για δωρεάν χρήση της ρόδας, που χάθηκαν από την περίοδο των γιορτών, θα μεταφερθούν μέσα στον Ιανουάριο».

Την ίδια ώρα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση  αναφορικά με τη ρόδα που στήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία εταιρεία, ενώ έχουν προστεθεί και δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για το εάν πληρούνται  συνθήκες ασφαλείας της ρόδας .

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται το εάν υπάρχει θέμα παραβίασης των πολεοδομικών όρων που θα μπορούσαν να εκθέσουν σε κίνδυνο όσους βρίσκονται στη ρόδα και στο χώρο όπου έχει στηθεί, αλλά και το εάν έχει υπάρξει παράβαση καθήκοντος, καθώς το έργο δεν έχει λάβει ακόμα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας.