Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2019 09:58

Δήμος Κηφισιάς: «Οδηγίες» προς τους… συμβουλευομένους από τον Σταύρο ΖαπάντηΠρο των ευθυνών τους βάζει πλέον τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι χρησιμοποιούν παρελκυστικές πολιτικές, ο πρόεδρος του Σώματος Σταύρος Ζαπάντης, θέλοντας να «σφίξει τα λουριά», προκειμένου να αποκατασταθούν σε σωστούς ρυθμούς οι διαδικασίες στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ιδιαίτερα που στη σημερινή του σύνθεση μετέχουν δεκατέσσερις συνδυασμοί.

Έτσι, με το σκεπτικό αυτό, στην εναρκτήρια ομιλία του πριν από την προχθεσινή (Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Σταύρος Ζαπάντης, έδωσε τις κατευθύνσεις, με τη μορφή «οδηγιών», προς τους συμβούλους, θέλοντας να επιβάλει την πιστή τήρηση του Κανονισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζαπάντης, μετά τις ευχαριστίες του, γιατί σε γενικές γραμμές οι δημοτικοί σύμβουλοι τηρούν τον χρόνο που έχουν στη διάθεση τους για τοποθετήσεις, επισήμανε τα εξής:

«…Η μορφή που έχει το σημερινό δημοτικό συμβούλιο με τις δεκατέσσερις (14) παρατάξεις κάνει επιβεβλημένη την αυστηρή τήρηση των »διατάξεων» του Κανονισμού Λειτουργίας του. Κατόπιν τούτου, θα τηρείτε ο  Κανονισμός Λειτουργίας που προβλέπει ότι δευτερολογία σε ένα θέμα προβλέπετε μόνο στους επικεφαλής των συνδυασμών και αυτή έχει διάρκεια μέχρι 3 λεπτά. Φυσικά τριτολογία δεν θα υπάρχει.

Επίσης, η κανονιστική λέει ότι η Προ Ημερισίας συζήτηση μπορεί να κρατάει 60 λεπτά (40 ερωτήσεις–τοποθετήσεις και 20 απαντήσεις) συν 15 λεπτά για τους δημότες. Κατόπιν τούτου, με την ολοκλήρωση των 40 λεπτών, θα ολοκληρώνει την τοποθέτηση του αυτός που έχει τον λόγο και στη συνέχεια θα δίνετε ο λόγος για 20 λεπτά στους αρμόδιους  για απάντηση δημοτικούς συμβούλους και μετά θα ολοκληρώνετε η συζήτηση Προ Ημερησίας. Ο χρόνος που δίνετε στην Προ Ημερισίας συζήτηση για όλους τους ομιλητές δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 λεπτά.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω τα ακόλουθα:

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της μειοψηφίας έχει καταλάβει ότι οι σημερινές συνθήκες στο δημοτικό συμβούλιο χρήζουν διάθεσης συνεργασίας για το καλό της πόλης. Και πράττουν αναλόγως! Μία πολύ μικρή μειοψηφία δημοτικών συμβούλων, όμως, δείχνει ότι θέλει να εκμεταλλευτεί την πλειοψηφία σε συμβούλους της μειοψηφίας στο Σώμα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να οδηγεί τις αποφάσεις σε αναβολές!

Αυτό έχει αρχίσει να γίνετε αντιληπτό από στην τοπική κοινωνία. Οι δημότες θέλουν έργα και τα θέλουν το συντομότερο! Αυτοί που επισταμένα προσπαθούν να χρησιμοποιούν παρελκυστικές πολιτικές και ζητούν συνέχεια αναβολές στην ψήφιση των θεμάτων, πάνε εναντίον στην κοινή θέληση και εναντίον στα συμφέροντα του Δήμου που όλοι είμαστε εκλεγμένοι να υπηρετούμε».