Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρίτη, 11 Ιούνιος 2019 17:09

Η Κηφισιά μπορεί να έχει δικό της Βουλευτή - αποκλειστική συνέντευξη στο K24.gr του Βασίλη ΞυπολυτάΑποκλειστική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο Kifissia24.gr, o Βασίλης Ξυπολυτάς υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών

Ένας «δικός μας» άνθρωπος, που αποφάσισε να αποχωρήσει από τα δρώμενα της Κηφισιάς και να μας εκπροσωπήσει στη Βουλή.

Τον Βασίλη τον γνωρίσαμε πριν από 13 χρόνια, όταν είχε κάνει την έκπληξη και είχε πρωτοεκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος σε ηλικία μόλις 25 ετών, σπάζοντας την επετηρίδα των δημοτικών δρώμενων. 

Από τότε ανέλαβε μια σειρά από θέσεις ευθύνης στο Δήμο Κηφισιάς. 

Σήμερα ο Βασίλης είναι ένας από τους νέους ανθρώπους με τους οποίους ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στελεχώσει καίριες θέσεις στο κόμμα, ενώ οι τοπικές μετρήσεις δείχνουν πιθανή την εκλογή του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Kifissia24.gr: Πως πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις τη πόλη μας, από τη θέση του βουλευτή;

Βασίλης Ξυπολυτάς: Έχω γεννηθεί και έχω ζήσει στη Κηφισιά, έχω εργαστεί εδώ, έχω εκλεγεί εδώ. Γνωρίζω τα προβλήματα της Κηφισιάς αλλά και του Βόρειου Τομέα. Θέλω να εκπροσωπήσω τη περιοχή μου, και να βρω λύσεις σε πάγια προβλήματά μας.

Δεν κατεβαίνω με τη δύναμη της τηλεόρασης ή των μηχανισμών, αλλά με τη δύναμη της δουλειάς μου και όσων θέλουν να στηρίξουν όσα έχω κάνει και όσα μπορώ να κάνω.

Μέχρι τις προηγούμενες εκλογές οι βουλευτές της τότε τεράστιας Β' Αθηνών αποκτούσαν αναγνωρισιμότητα από την τηλεόραση, τώρα πιά όμως μετά τη διαίρεσή της  σε τομείς, θα πρέπει να αποκτήσουν τη δύναμή τους λύνοντας τα τοπικά προβλήματα των πολιτών. 

Να είναι δίπλα τους, να σηκώνουν τα τηλέφωνά τους και να ενδιαφέρονται για τη λύση των προβλημάτων κάθε γειτονιάς του Τομέα στον οποίον έχουν εκλεγεί.

Έτσι αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου ως βουλευτή του ΒΟΡΕΙΟΥ τομέα της Β' ΑΘΗΝΩΝ. Να αναδεικνύω θέματα της περιοχής μας και να δίνω λύσεις στα προβλήματα. 

Μαζί με τους δημάρχους της περιοχής, μαζί με όλους τους πολίτες. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ τα τελευταία 13 χρόνια ως αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς, έτσι έμαθα ως επικεφαλής της γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, που μου εμπιστεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα τελευταία 3 χρόνια.

Kifissia24.gr: Ποια θεωρείς ότι είναι τα προβλήματα που μπορείς να λύσεις ως εκπρόσωπος της πόλης μας;

Βασίλης Ξυπολυτάς: Τα πρώτα προβλήματα που θα ασχοληθώ είναι τα εξής:

- Η έλλειψη υποδομών

-Η ασφάλεια & η έλλειψη αστυνόμευσης

- Η τοπική οικονομία

-Τα περιβαλλοντικά προβλήματα

Kifissia24.gr: Θέτεις πολλά ζητήματα. Τι εννοείς έλλειψη υποδομών;

Βασίλης Ξυπολυτάς: Η περιοχή της Κηφισιάς έχει ξεχαστεί από τη κεντρική διοίκηση.

1. Έχει σκεφτεί κανείς γιατί δεν έχει περάσει γραμμή Μετρό στο Βόρειο-Δυτικό κομμάτι ή γιατί δεν έχει έστω τεθεί στον δημόσιο διάλογο; Η Κηφισιά και η Ερυθραία δεν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε γραμμή Μετρό;

2. Βάζουν διόδια στην Κηφισιά. Πρέπει κάποιος να εκπροσωπήσει την πάγια άρνηση του Δήμου μας, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

3. Γιατί οι βιομηχανικές ζώνες μοιάζουν με εγκαταλειμμένες περιοχές που δεν έχει περάσει ούτε άσφαλτος, ούτε φυσικό αέριο ούτε αποχέτευση?

Τέτοια ζητήματα υποδομών πρέπει να μας απασχολούν, εμάς που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε την περιοχή κοινοβουλευτικά.

Kifissia24.gr: Σε έχουμε ακούσει να μιλάς για τα θέματα της ασφάλειας στη Κηφισιά, τι συμβαίνει;

Βασίλης Ξυπολυτάς: Από τα επίσημα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας ξέρετε πόση αύξηση της εγκληματικότητας έχουμε στα βόρεια προάστια 15% σε σχέση με το 2014…

15% παραπάνω ληστείες, κλοπές και παραβιάσεις των σπιτιών μας.

Είναι ένα πρόβλημα καθημερινότητας, που το θέτω πρώτο στην ατζέντα των όσων θα προσπαθήσω να λύσω, ως εκπρόσωπος της πόλης μας.

Μερικές από τις άμεσες προτάσεις που θα προσπαθήσω να υλοποιήσω είναι  να καθιερώσουμε την ένστολη αστυνόµευση, πεζή και εποχούµενη, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου και να χαρτογραφήσουμε την εγκληματικότητα ανά γειτονιά,  έτσι ώστε να ανακατανείμουμε τις αστυνομικές δυνάµεις στις γειτονιές που υπάρχει πραγματικά ανάγκη.

Πέραν όμως των τοπικών θεμάτων, η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου, θα επαναφέρει την οµάδα ΔΕΛΤΑ, θα ενδυναμώσει την οµάδα ΔΙΑΣ και βέβαια θα σπάσει το άβατο των Εξαρχείων.

Kifissia24.gr: Πιστεύσεις ότι η κατάτμηση της Β' Αθηνών ευνοεί την Κηφισιά;

Βασίλης Ξυπολυτάς: Η κατάτμηση της Β’ Περιφέρειας Αθηνών δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα. Ο Βόρειος Τομέας δεν είναι πλέον μια αχανής περιφέρεια, αλλά μια ορισμένη περιοχή με συγκεκριμένα προβλήματα και ανάγκες. 

Ο Δήμος μας, ως ο μεγαλύτερος σε έκταση και πληθυσμό στον Βόρειο Τομέα, μας επιτρέπει να θέσουμε κεντρικά ζητήματα και να αξιοποιήσουμε ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες στην περιοχή μας.

Kifissia24.gr: Τώρα να μιλήσουμε και για κάποια θέματα οικονομίας, μιας και ήσουν ο Γραμματέας της ΝΔ, για τα θέματα παραγωγικών Τομέων. Πως σχολιάζεις τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πακέτο μέτρων εντός των προσεχών εβδομάδων;

Βασίλης Ξυπολυτάς: Ο κ. Τσίπρας είναι προφανές ότι επιχειρεί να δραπετεύσει επικοινωνιακά μετά την απομόνωση στην οποία βρέθηκε -ακόμα και από το ίδιο του το Κόμμα- εξαιτίας της πλήρους κάλυψης που παρείχε στον κ. Πολάκη. 

Επίσης οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι ήταν αυτός που δέσμευσε τη χώρα και την έδεσε πισθάγκωνα με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για να διατηρηθεί στην καρέκλα της εξουσίας. Ήταν αυτός  που επέβαλε υπερβολικούς και αχρείαστους φόρους  και κατέστρεψε τη μεσαία τάξη. 

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες ας περιμένουμε να δούμε πότε και τι ακριβώς θα ανακοινωθεί. Είναι σίγουρο ότι μπροστά στον πανικό του ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να κάνει τα πάντα για να γλυτώσει την αναπόφευκτη συντριβή του. Μάταιος όμως ο κόπος του. 

Ότι και να τάξει, όσα ψέματα και να πει ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, δεν μπορούν κανέναν να κοροϊδέψουν, ούτε να ξεφύγουν από την εκκωφαντική απάντηση που θα δώσει στις κάλπες ο ελληνικός λαός στις 26 Μαΐου.

Kifissia24.gr: Μιλάς για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα με τα οποία έχει δεσμεύσει τη χώρα ο κ. Τσίπρας. Όμως εσείς τι μπορείτε διαφορετικό να κάνετε;

Βασίλης Ξυπολυτάς: Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απόφασή μας, μετά την εφαρμογή ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων, που θα οδηγήσει σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, θα επιδιώξουμε την επαναδιαπραγμάτευση του ασφυκτικού δημοσιονομικού στόχου για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα στον οποίο μας δέσμευσε η «υπερήφανη» διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα.

Η διαπραγμάτευση αυτή θα γίνει τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης της Ν.Δ., αφού έχουμε αποκαταστήσει πλήρως την αξιοπιστία της χώρας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Είδατε ότι ήδη ο κ. Βέμπερ είναι ο πρώτος ευρωπαίος πολιτικός ο οποίος δημόσια, και χωρίς περιστροφές, έχει συνταχθεί με το πάγιο αίτημα της Ν.Δ. να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, έτσι ώστε να υπάρξει ακόμη πιο δραστική μείωση των φόρων στη χώρα μας. Αλήθεια, ο κ. Τσίπρας τι αντιπροτείνει;  

Θέλει να  μείνουν τα εξωφρενικά πλεονάσματα που εξαιτίας του δεσμεύθηκε η χώρα να πετύχει τα επόμενα χρόνια; Αν ναι, γιατί δεν το λέει ευθέως στους Έλληνες;

Kifissia24.gr: Ποιο είναι το βασικό μήνυμα της ΝΔ ενόψει εθνικών εκλογών και απευθυνόμενη προς τους πολίτες;

Βασίλης Ξυπολυτάς: Το είπε πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες». 

Απευθυνόμαστε, όχι μόνο στους φίλους μας που μας στήριξαν, αλλά και στους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν στην κάλπη των ευρωεκλογών. 

Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να πείσουμε τον κάθε συμπολίτη μας ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη του. Στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία που έδειξαν οι κάλπες τις προηγούμενες δυο Κυριακές, χωρίς αλαζονεία, αλλά με το ήθος και το ύφος το οποίο διέκρινε και διακρίνει πάντα αυτή τη μεγάλη παράταξη.

Δεν χρειαζόμαστε κραυγές, δεν χρειαζόμαστε φωνές, δεν χρειαζόμαστε διχασμούς. Αποδείξαμε στην κάλπη ότι τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι τα παρουσίαζαν κάποιοι. Είμαστε πρώτοι στους νέους. 

Είμαστε πρώτοι σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων. Το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή έγινε ήδη. 

Το δεύτερο θα έρθει την Κυριακή στις 7 Ιουλίου όταν και η Ν.Δ. με τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.