Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 15:26

Γιώργος Παπαδόπουλος: «Επανεκκίνηση σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας»Για μια συνολική Επανεκκίνηση της πόλης προς όφελος των δημοτών δεσμεύεται μέσω της συνέντευξης του στο Kifissia24.gr ο υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Επανεκκίνηση Τώρα".

Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι έχει την γνώση αλλά και την «ομάδα» για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ενώ δίνει και το στίγμα του λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για το πως επιθυμεί να διεξαχθεί η προεκλογική εκστρατεία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Είναι ευκαιρία να αφουγκραστούμε την κοινωνία. Να δείξουμε το ήθος μας και τις αξίες μας. Να επιδείξουμε πνεύμα μετριοπάθειας. Να γίνουμε η έμπρακτη απόδειξη του πολιτικού πολιτισμού μας. Να πούμε ότι δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με κανέναν».

Kifissia24.gr: Τι σας ώθησε να τεθείτε επικεφαλής συνδυασμού ώστε να διεκδικήσετε τη θέση του Δημάρχου στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές;

Γιώργος Παπαδόπουλος: Απλά η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μου. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να ανεχθώ άλλο. Και επειδή δεν είμαι παθητικός άνθρωπος, θεώρησα ότι πρέπει να πάρω τα πράγματα στα χέρια μου. Να κάνω μία πρόταση για συνολική επανεκκίνηση του Δήμου μας. Και δεν ήταν μια απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία. Έχω την πείρα, έχω την ομάδα, έχω το πρόγραμμα –και μάλιστα είμαι ο πρώτος που ‘έβγαλε’ πρόγραμμα- και πάνω από όλα, την αγάπη για την  πόλη μου και το πείσμα για να επιλύσω τα προβλήματα της. Μην ξεχνάτε, ότι έχω εργαστεί πολλά χρόνια για την πόλη και θεωρώ την υποψηφιότητά μου απολύτως εύλογη.

Kifissia24.gr: κ. Παπαδόπουλε, ποιο είναι το όραμα σας για τον διευρυμένο δήμο Κηφισιάς;

Γιώργος Παπαδόπουλος: Η επιλογή του ονόματος του συνδυασμού μας δεν είναι καθόλου τυχαία. Το όραμά μου για το Δήμο Κηφισιάς είναι μία συνολική ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ. Αυτό χρειαζόμαστε σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ δεν είναι ένα απλό προεκλογικό σλόγκαν. Είναι ένα δομημένο πρόγραμμα, είναι ένα συνδυασμός από ανθρώπους με εμπειρία και όρεξη για δουλειά που μπορούν να δώσουν πολιτικό νόημα στην ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ προς όφελος όλων των δημοτών.

Kifissia24.gr: Ποια πιστεύετε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας;

Γιώργος Παπαδόπουλος: Τα προβλήματα δυστυχώς είναι πολλά. Κάθε περιοχή του Δήμου μας έχει τα δικά της. Η γνώση των προβλημάτων μας οδήγησε στην κατάρτιση ενός προγράμματος το οποίο είναι συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και πραγματοποιήσιμο. Απαντά άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες της καθημερινότητας των δημοτών σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας. Πρόκειται για ένα δυναμικό σχέδιο με υποχρέωση λογοδοσίας. Ένα πρόγραμμα που έχει πρόνοιες για μια μεγάλη μάχη για την καθημερινότητα. Με στόχο την άμεση βελτίωση της καθαριότητας και την εμπέδωση σωστών νοοτροπιών. Για αναβάθμιση των όρων ασφάλειας στην πόλη μας. Για περισσότερη και οικονομικότερη ηλεκτροδότηση. Για προσπελάσιμα πεζοδρόμια για όλους με έμφαση στα ΑΜΕΑ. Για λειτουργικές παιδικές χαρές. Για εφαρμογή έξυπνων συστημάτων στάθμευσης των οχημάτων. Για την ενίσχυση υπαρχόντων και δημιουργία νέων δομών σωματικής και ψυχικής υγείας. Για τη δημιουργία Νέων Εκπαιδευτικών Μονάδων και ευκαιριών για υποτροφίες. Για ένα Δήμο με μεγαλύτερη παρουσία και βελτιωμένες υποδομές στα αθλητικά δρώμενα. Για έναν Δήμο αντάξιο της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας. Για ένα Δήμο πιο πράσινο και πιο περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο. Με δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Με λύσεις για τα αδέσποτα. Για ελεύθερο wifi στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου. Και με πολιτική εξοικονόμησης πόρων και εξορθολογισμού των δαπανών σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα.

Kifissia24.gr: Γιατί οι πολίτες της Κηφισιάς πιστεύτε ότι πρέπει να επιλέξουν εσάς και τον συνδυασμό σας για την επόμενη μέρα στον Δήμο Κηφισιάς;

Γιώργος Παπαδόπουλος: Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι είμαστε εμείς που ταιριάζουμε στην Αξία του Δήμου Κηφισιάς. Γιατί έχουμε όραμα, σχέδιο και πάνω απ’ όλα αγάπη για τη πόλη μας. Γιατί επενδύουμε στη σύνθεση της εμπειρίας με την φρεσκάδα των ιδεών και την όρεξη για δουλειά. Γιατί προτείνουμε άμεσα πραγματοποιήσιμες λύσεις. Γιατί ανυπομονούμε να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη  για την πόλη μας. Όσο για την κουλτούρα του συνδυασμού μας θα σας πω αυτό που λέω στους υποψηφίους της ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ. Είναι ευκαιρία να αφουγκραστούμε την κοινωνία. Να δείξουμε το ήθος μας και τις αξίες μας. Να επιδείξουμε πνεύμα μετριοπάθειας. Να γίνουμε η έμπρακτη απόδειξη του πολιτικού πολιτισμού μας. Να πούμε ότι δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με κανέναν. Να κάνουμε την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ και στο ήθος!

Kifissia24.gr: Αν ο συνδυασμός δεν καταφέρει να περάσει στον 2o γύρο των εκλογών, κλείνετε προς κάποιον υποψήφιο που θεωρείται ότι συγκλίνουν τα προγράμματα σας τον  οποίο και θα στηρίξετε; 

Γιώργος Παπαδόπουλος: Η στρατηγική που ακολουθούμε στον συνδυασμό μας είναι στρατηγική δεύτερης Κυριακής. Και αυτό γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των συμπολιτών μου. Ξέρουν οι ίδιοι πολύ καλά τι να επιλέξουν.

Kifissia24.gr: Αν εκλεγείτε Δήμαρχος Κηφισιάς με ποιους θα συνεργαστείτε;

Γιώργος Παπαδόπουλος: Είναι προφανές ότι χωρίς συνεργασία δεν θα μπορεί να διοικηθεί ό Δήμος. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα επιδείξω κάθε διάθεση συνεργασίας. Και αυτό γιατί το ζητούμενο δεν είναι οι προσωπικές ατζέντες αλλά η επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Άλλο όμως συνεργασία και άλλο συνδιαλλαγή. Θα είμαι αυστηρός εδώ. Δεν γνωρίζω τι θα κάνουν άλλοι, αλλά μακράν εμού οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση.

Kifissia24.gr: Κάντε μας έναν σύντομο απολογισμό της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής;

Γιώργος Παπαδόπουλος: Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έχουν σίγουρα προσφέρει. Έχουν όμως κουραστεί. Έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Και αυτό είναι αυταπόδεικτο. Μία βόλτα στις γειτονιές σε πείθει. Δεν θέλω όμως να ‘κολλάω’ στο παρελθόν. Θέλω να σχεδιάζω το μέλλον. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Γι’ αυτό ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου στις 26 Μαΐου.

Kifissia24.gr: Πως κρίνετε το έργο του Γιώργου Θωμάκου; Θεωρείτε πως κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Δημοτών;

Γιώργος Παπαδόπουλος: Στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και για το Δήμο Κηφισιάς το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Όταν κατά τη διάρκεια της θητείας ενός πρωτοεκλεγέντος Δημάρχου, τον εγκαταλείπουν οι μισοί και πλέον συνεργάτες του, δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς για την ανυπαρξία της διοικητικής ικανότητας που έχει ως επακόλουθο και την ανυπαρξία του έργου του. Τραγικοί χειρισμοί σε σημαντικά θέματα βούλιαξαν την πόλη μας, ενώ η προσπάθεια προβολής μέσα από πολυδάπανες πολιτιστικές εκδηλώσεις θυμίζουν πολιτική παλαιάς κοπής. Η πόλη χρειάζεται μια συνολική ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ σε ήθος, πρωτοβουλία, τόλμη και δράση. Και αυτήν την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ την εγγυάται ο Συνδυασμός μας.