Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 12:39

Δήμος Κηφισιάς: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη «Συμφωνία» ΕΛΛΑΔΑΣ – FYROMΜε αφορμή τις τελευταίες εξελίξει σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς στη συνεδρίαση της Τετάρτης 13/6 προχώρησε στο παρακάτω ψήφισμα.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, πάντοτε πέραν των κομματικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων στην χώρα, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο στο εθνικό ζήτημα της διεθνούς ονομασίας της γειτονικής FYROM.

Δηλώνουμε αντίθετοι σε οποιαδήποτε «Συμφωνία», που θα εγκρίνει ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγο αυτής. Εάν αυτό συμβεί, θα αποτελεί ανιστόρητη καταπάτηση κάθε ιστορικής και λογικής τεκμηρίωσης της πατρότητας και κυριότητας του μεγάλου αυτού ονόματος.

Το όνομα της Μακεδονίας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας του Ελληνικού Έθνους, ταυτόσημο με το όνομα «Ελλάς» και θα έπρεπε ήδη όλες οι κυβερνήσεις, να είχαν αντιδράσει εντονότατα τα προηγούμενα χρόνια, στην αναγνώριση της FYROM ως δήθεν «Μακεδονία», από πολλά κράτη.

Εξίσου απευκταία θα πρέπει να είναι η αναγνώριση προς την γείτονα χώρα, της δήθεν Μακεδονικής γλώσσας. Όνομα και γλώσσα, κατασκευάσματα και τα δύο μίας συστηματικής προπαγάνδας πολλών δεκαετιών, προσφέρουν στην πραγματικότητα τη μεγαλύτερη και εν δυνάμει αλυτρωτική βάση, όσες τροποποιήσεις κι αν κάνει στο Σύνταγμά της η FYROM.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατόπιν μίας τέτοιας συμφωνίας, είναι ζήτημα χρόνου να αποκαλεί ολόκληρος ο πλανήτης την γειτονική χώρα, ως σκέτη «Μακεδονία».

Μετά από μία τέτοια συμφωνία, οι Βορειοελλαδίτες συμπατριώτες και οι Θεσσαλονικείς θα καταστούν «Νότιοι Μακεδόνες»!

Καλούμε τα κόμματα του Κοινοβουλίου και τους εκπροσώπους μας να σεβαστούν τη λαϊκή επιθυμία που πρέπει να εκφραστεί και στη δική μας χώρα με δημοψήφισμα και να διαφυλάξουν την πατρίδα από μία μελλοντική ευθεία επιβουλή.»