Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 14 Μάιος 2018 11:22

Δήμος Κηφισιάς: Ρεκόρ συμμετοχών στα "Δροσίνεια 2018"Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 12 Μαΐου η τελική φάση του διασχολικού πρωταθλήματος ''ΔΡΟΣΙΝΕΙΑ''.

Ήταν μια μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού και το επιστέγασμα  μιας νέας προσπάθειας που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή ώστε  το νόημα και οι αξίες που πρεσβεύουν αυτοί οι αγώνες να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες.

Από φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, όλες οι προκριματικές φάσεις πραγματοποιήθηκαν εν ώρα σχολικού ωραρίου, ώστε όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως δυνατοτήτων, να μπουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, να προσπαθήσουν και να νιώσουν το μεγαλείο του αθλητισμού.

Άλλωστε το σύνθημα αυτών των αγώνων είναι το "ΑΞΙΑ ΝΙΚΗ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" και αυτό το βίωσαν πάνω από 1.800 μαθητές και  μαθήτριες του Δήμου Κηφισιάς, ένα  απίστευτο ρεκόρ, αφού όλες τις προηγούμενες χρονιές το μάξιμουμ των συμμετοχών δεν  ξεπερνούσε τις 500.

Καθοριστική συμβολή σε αυτό είχαν όλοι οι Διευθυντές και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων αφού χωρίς τη δική τους αρωγή, τίποτα απ' όλα τα παραπάνω δεν θα είχε επιτευχθεί.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς κος Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των  παιδιών και εξήγησε στους μικρούς μαθητές με τον πιο πειστικό τρόπο τις αξίες της δια βίου άθλησης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. "Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ" κος Αχιλλέας Κουρέπης ο οποίος και αυτός με τη σειρά του τόνισε την σπουδαιότητα του σχολικού αθλητισμού και την τεράστια προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή προς αυτή την κατεύθυνση, ο  Αντιδήμαρχος Κηφισιάς κος Κασιούρας, ο αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. "Δ.ΒΙΚΕΛΑΣ" κος Κόκκαλης, ο Δημοτικός σύμβουλος κος Αυλήτης, η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς κα Αλεξανδρή και ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς κος Κοθώνας.

Στις απονομές της τελικής φάσης παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, κυρίως γονείς και εκπαιδευτικοί των παιδιών πού μόνο καλά λόγια είχαν να πούν για την σπουδαιότητα των ΔΡΟΣΙΝΕΙΩΝ στη σφυρηλάτηση του χαρακτήρα της σχολικής κοινότητας της πόλης μας.

Το χαμόγελο των παιδιών άλλωστε ήταν η μεγαλύτερη επισφράγιση της επιτυχίας αυτών των αγώνων.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν και ραντεβού του χρόνου για 20α επετειακά  ΔΡΟΣΙΝΕΙΑ.