Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 13:11

Δήμος Κηφισιάς: Σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς στα σχολείαΗ Ανώνυμη Εταιρεία «Μένανδρος», σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Επιτροπή του Δήμου Κηφισιάς, ανακοινώνει την πραγματοποίηση μαθημάτων-σεμιναρίων σχετικά με την κατανόηση της οδικής συμπεριφοράς και της ασφαλούς οδήγησης, στα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Οδ. Ανδρούτσου, κάθετος της Εθνικής Αντιστάσεως) στη Νέα Ερυθραία. 

Τα σεμινάρια αυτά έχουν σαν σκοπό τη βελτίωση της οδικής κουλτούρας, νοοτροπίας και πολιτισμού (δηλαδή της συνείδησης των μικρών παιδιών και εφήβων και κατά συνέπεια των μελλοντικών ενηλίκων, κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας τους στο γεμάτο κινδύνους οδικό περιβάλλον).

Τα παιδιά (κυρίως του Δημοτικού και Γυμνασίου) θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με το ποδήλατο και τη σωστή χρήση του, τις σχέσεις ισορροπίας και ταχύτητας, την κατανόηση της οδικής συμπεριφοράς (στοπ, φανάρια, εποπτεία σήμανσης), αλλά θα δοθεί κι ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση υποψηφίων οδηγών (παιδιά κυρίως Λυκείου).

Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε παιδιά από Τετάρτη Δημοτικού μέχρι μαθητές Γ’ Λυκείου, με συμμετοχικό και κάποιες φορές και με διαδραστικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα ανά σχολείο και κάποια Σαββατοκύριακα.

Οι τελικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Ομιλητής θα είναι ο κ. Γιάννης Βαλσαμανίδης με εμπειρία σε αγωνιστικό επίπεδο μοτοσυκλέτας σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, μηχανικός αυτοκινήτων, μέλος του Δ.Σ. της Ατραπού Κηφισιάς και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Ασφαλούς Οδήγησης.