Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 14:23

Δήμος Κηφισιάς: Κατάνυξη στην Κηφισιά στη μεγάλη γιορτή της ΧριστιανοσύνηςΤην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Παρασκευής μοιράστηκαν και φέτος ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, μέλη της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών στον Δήμο Κηφισιάς στην συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών: Μητροπολιτικού Ναού Αγίου ΔημητρίουΜεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Κηφισιάς, την Πλατεία Πλατάνου.

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ο κ. Θωμάκος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ακολούθησε την Περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου συνοδεία τιμητικού αγήματος των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Επιτάφιος του ητροπολιτικού Ναού  Αγίου Δημητρίου συναντήθηκε για τρίτη χρονιά στην πλατεία Πλατάνου  με τους Επιταφίους των άλλων Ιερών Ναών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Τις ψαλμωδίες των εγκωμίων συνόδευαν οι πένθιμοι ύμνοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Προφήτη Ηλία Κηφισιάς

Την Κυριακή του Πάσχα τελέστηκε ο λαμπρός Εσπερινός της Αγάπης, στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Προφήτη Ηλία Κηφισιάς, που βρίσκεται εντός του Επισκοπείου της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Χαρακτηριστικό σημείο της Ακολουθίας ήταν η ανάγνωση του Ευαγγελίου και σε άλλες γλώσσες (πέραν της Ελληνικής), Αραβικής, Αγγλικής, Γαλλικής και Σλαβικἠς.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης, μαζί με τις Αναστάσιμες ευχές που αντάλλαξε με τον καθένα ξεχωριστά, μοίρασε και το καθιερωμένο κόκκινο αβγό στους πιστούς.

Το Μεγάλο Σάββατο στην υποδοχή του Αγίου Φωτός από τον Δήμο Κηφισιάς παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Εκάλης Δημήτρης Λιανός, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Σάντυ Πατρινού και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Παντελεάκης.

Ακολούθως το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στις Εκκλησίες και τα Νοσοκομεία του Δήμου Κηφισιάς, για να φωτίσει την Ανάσταση του Κυρίου και να φτάσει από χέρι σε χέρι σε κάθε πιστό.