Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυριακή, 29 Οκτώβριος 2017 10:10

Δήμος Κηφισιάς: Με υπερηφάνεια γιορτάστηκε η 77η επέτειος του "ΟΧΙ"


Με υπερηφάνεια για το "ΌΧΙ" του ’40, οι μαθήτριες και οι μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων, των Λυκείων καθώς και οι πρόσκοποι, οι οδηγοί και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Κηφισιάς παρήλασαν το Σάββατο 28/10, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, τιμώντας τους ήρωες του έπους.

Η νεολαία της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, των επισήμων αλλά και των χιλιάδων συμπολιτών μας.

Είχε προηγηθεί εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Θωμάκο ο οποίος μίλησε για την εθνική επέτειο και τον Ελληνικό Ηρωισμό.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ξένους συμμάχους μας που πολέμησαν στο πλάι των προγόνων μας κάνοντας μια συμβολική αναφορά στον γενναίο Βρετανό Διοικητή δύο Μοιρών Hurricane, Επισμηναγό Pat Pattle που πολέμησε και έχασε την ζωή του στην χώρα μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου ξεκίνησαν από το πρωί της Εθνικής Εορτής, με την Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Κηφισιά και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Γιώργο Θωμάκο, εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας και των Πολιτικών Κομμάτων.

Μετά το πέρας της παρέλασης, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Νομικού Προσώπου «Δημήτρης Βικέλας» χόρεψε ελληνικούς χορούς σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου, στον υπαίθριο χώρο πάνω από το Parking Πλάτανος απέναντι από το Άλσος Κηφισιάς, ενώ στο ίδιο χώρο ακολούθησε και το παραδοσιακό κέρασμα.