Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 12:31

Με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στον Δήμο ΚηφισιάςΜε κατάνυξη και λαμπρότητα ο Δήμος Κηφισιάς γιόρτασε και εφέτος τα Άγια Θεοφάνεια, μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, και στις τρεις δημοτικές ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.  

Παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες που τελέσθηκαν στους Ιερούς Ναούς και στις Τελετές Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε το Κεφαλάρι με τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη λίμνη Κεφαλαρίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Θωμάκου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η δοξολογία αγιασμού των υδάτων και κατόπιν, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς να προπορεύεται παιανίζοντας θρησκευτικούς ύμνους, η πομπή κληρικών και πιστών μετέβη στην λίμνη Κεφαλαρίου για την Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Την τελετή του Αγιασμού από τον Ιερό Κλήρο με τη ρίψη του σταυρού, παρακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Γ. Θωμάκος, ανταλλάσσοντας ευχές για τη νέα χρονιά με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με τους συμπολίτες που παραβρέθηκαν στον Αγιασμό. 

Στα παγωμένα νερά λίμνης βούτηξε και φέτος με τόλμη και θάρρος, ο υπάλληλος του Δήμου, Γιάννης Δρυμώνης, ο οποίος έπιασε το σταυρό, διατηρώντας το έθιμο του Δήμου Κηφισιάς, που τον θέλει νικητή και συχνά μοναδικό διεκδικητή.

Στο κλείσιμο της τελετής απελευθερώθηκαν απο τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο περιστέρια σε ανάμνηση της εμφάνισης του Αγίου Πνεύματος και απο τις δυο πλευρές της λίμνης όπου έγινε και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.