Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 09:45

Έφυγε απο τη ζωή ο Γεώργιος Χιωτάκης Ανθοκόμος και τέως Αντιδήμαρχος ΚηφισιάςΈφυγε απο τη ζωή σήμερα σε ηλικία 91 ετών ο Γεώργιος Χιωτάκης Ανθοκόμος και τέως Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, μετά από 7μηνη ασθένεια, πλήρης ημερών, έχοντας μαζί του την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό της οικογένειάς του, των συγγενών του, των φίλων του και όλων όσων τον γνώρισαν.

Ο Γιώργος Χιωτάκης γεννήθηκε το 1926 στην Αλεξάνδρια από γονείς, το Νίκο και την Ευαγγελία Χιωτάκη, πρόσφυγες από το Βουτζά της Σμύρνης.

Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Κηφισιά το 1928.

Πήγε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και ο πόλεμος του '40 τον βρήκε στο γυμνάσιο.

Μεγάλωσε στη κατοχή και τα χρόνια του εμφυλίου που τα έζησε ως στρατιώτης.

Ηταν ποδοσφαιριστήςτης ομάδας του ΑΟ Κηφισιάς.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη κηπουρική και την ανθοκαλλιέργια και ήταν παραγωγός ανθοκομικών φυτών με δικό του θερμοκήπιο από το 1962.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Κηφισιάς.

Παντρεύτηκε τη Φωτεινή Κόνιαρη και απέκτησαν δύο γιούς, τον Νίκο και τον Ηλία,που σπούδασαν γεωπόνοι και τέσσερα εγγόνια, την Φωτεινή, το Γιώργο, τη Βασιλική-Ευαγγελία και την Ειρήνη.

Ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά του Δήμου Κηφισιάς επί 24 χρόνια.

Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος το 1975 με Δήμαρχο το Δημήτρη Ζωμόπουλο και επανεκλέγετο συνεχώς μέχρι που αποχώρησε το 1998.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κηφισιάς επί Δημάρχων Βασίλη Γκατσόπουλου και Κώστα Τασούλα.

Υπηρέτησε το Δήμο από τις θέσεις του Προέδρου της Ανθοκομικής Εκθεσης Κηφισιάς, του εντεταλμένου ΔΣ για το Πρασίνο και του Προέδρου του ΚΑΠΗ Κηφισιάς.

Από τα σημαντικότερα έργα του, το οποίο πρότεινε και πρωτοστάτησε μαζί με το Βασίλη Γκατσόπουλο, η φύτευση των Πλατάνων στη λεωφόρο Κηφισιάς από το Ζηρίνειο μέχρι την οδό Δηληγιάννη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη 10/1 στις 14:30 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Το Kifissia24.gr εύχεται στην οικογένεια του εκλιπόντος θερμά συλλυπητήρια.