Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2018 15:04

Δεκάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Παίδων «Αγ.Σοφία» κατόπιν εισαγγελικής εντολήςΜεγάλος αριθμός παιδιών έχουν εγκαταλειφθεί και φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», κατόπιν εισαγγελικής εντολής, λόγω έλλειψης κατάλληλων δομών, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Πρόκειται για «40 παιδιά, ηλικίας από μηνών έως 14 ετών και κάποια βρίσκονται στο Νοσοκομείο έως και 10 χρόνια». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «πολλά εξαυτών εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα προς το προσωπικό και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά. Δρουν ως συμμορίες κλέβοντας συνοδούς και προσωπικό. Είναι κρίμα να μετατρέπεται το Παίδων Αγία Σοφία σε αποθήκη ψυχών».

Την Τρίτη 11/12 οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράσταση στον Διοικητή, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί λύση με συνεννόηση των δύο υπουργών Υγείας και Εργασίας στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας.

«Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε Προνοιακές Μονάδες που διαθέτουν την υποδομή φιλοξενίας, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες αναδοχής, υιοθεσίας και τα μεγαλύτερα παιδιά να ζουν με αξιοπρέπεια συμμετέχοντας σε προγράμματα αποϊδρυματοποίησης», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Προσθέτει ότι παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των δύο Υπουργείων με τις Εισαγγελικές Αρχές της χώρας προκειμένου για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να διατάσσουν τη φιλοξενία τους σε Προνοιακές Μονάδες σε συνεννόηση με τις κοινωνικές υπηρεσίες των αντίστοιχων Μονάδων και ταυτόχρονα να ενισχυθούν οι Προνοιακές Μονάδες με προσωπικό για να έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας των παιδιών.

Αντίστοιχη εικόνα και στο Παίδων Πεντέλης

Ανάλογα περιστατικά έχουν εντοπιστεί και στο άλλο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής στο Νοσοκομείο "Παίδων Πεντέλης" όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο λόγω και της έλειψης προσωπικού ικανού να επιβλέψει τέτοια περιστατικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα περιστατικά "επιστρατεύονται" νοσηλευτές απο διάφορα τμήματα του νοσοκομείου προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν αφού η κοινωνική υπηρεσία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα τμήματα απο τα οποία "επιστρατεύεται" το σχετικό προσωπικό.

Το προσωπικό του εν λόγω νοσοκομείου έχει απευθυνθεί ουκ ολίγες φορές στη Διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να επιληφθεί του θέματος αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Η ιστοσελίδα μας θα επανέλθει με εκτενές ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα.