Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2020 18:29

Covid-19: 695 τα κρούσματα στην ΕλλάδαΣυνολικά 695 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπ. Υγείας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (71 επιπλέον από χθες), οι 35 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 114 ασθενείς, ενώ όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών, ακόμη δύο άτομα κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 17 – με μ.ο. ηλικίας τα 76 έτη.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 εκτιμάται σε 8.000 έως 10.000 άτομα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που εκπόνησε η κυβέρνηση από τον Ιανουάριο. Όπως είπε «ορίσαμε από τον Ιανουάριο τα νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε πάνω από 30 ασκήσεις. Ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε 2.015 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

«Συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που πρoχώρησε στη λήψη μέτρων πρόληψης πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες.

«Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς», τόνισε και αναφέρθηκε στη σχετική πλατφόρμα του υπ. Υγείας.