Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019 10:46

ΝΔ: Ικανοποίηση από τις δηλώσεις Μέρκελ για το ονοματολογικόΟ Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την Παρασκευή μια εποικοδομητική και εφ' όλης της ύλης συζήτηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, την οποία καλοσωρίζει στην Ελλάδα, ανέφεραν πηγές της ΝΔ, μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις κοινές δηλώσεις τους.

Για τις σημερινές δηλώσεις Μέρκελ για το ονοματολογικό, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ΝΔ εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η καγκελάριος επιβεβαίωσε ότι κατανοεί την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως και για την παραδοχή της ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, η ΝΔ διένημε το tweet του Μάνφρεντ Βέμπερ, το οποίο θεωρει ότι «είναι η απάντησή του στην προπαγάνδα με fake news που διέσπειρε ο κ. Παπαδημούλης και αναπαρήγαγε η ΕΡΤ ότι υπήρξε μια τάχα συνέντευξή του που τον ήθελε δήθεν να αντιτίθεται στη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό».

Το tweet του κ. Βέμπερ έχει ως εξής: «Σέβομαι απολύτως την ευαισθησία του ελληνικού λαού στο ονοματολογικό ζήτημα με την πΓΔΜ. Δεν υπήρξε συνέντευξή μου για αυτό το θέμα. Σέβομαι τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιστεύω βαθιά ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε σταθερότητα και ευημερία, καταπολεμώντας τον λαϊκισμό».

Πηγή: ΑΜΠΕ