Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 13:09

Επεισόδια στα Εξάρχεια για τον Γρηγορόπουλο - Αυτοκίνητα στις φλόγεςEπεισόδια με πετροπόλεμο και μολότοφ ακολούθησαν την πορεία των αντιεξουσιαστών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας  περίπου 1.000 μέλη αριστερών συλλογικοτήτων και της εξωκοινοβουλευτικης αριστεράς καθώς και αναρχικές οργανώσεις μετέβησαν στο σημείο που βρήκε το θάνατο ο Γρηγορόπουλος και αμέσως μετά ξεκίνησαν επεισόδια με την Αστυνομία. 

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Στουρνάρη, Τσοσίτσα, Μπουμπουλίνας και Σολωμού. 
Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές δυνάμεις κρατούσαν μια παθητική στάση, ενώ παράλληλα απέκλεισαν την πρόσβαση των δημοσιογράφων στην περιοχή των επεισοδίων, προφανώς για να μην υπάρχει εικόνα από τα έκτροπα που για μια ακόμη φορά συντελούνται στο κέντρο της Αθήνας. 

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ τα επεισόδια είχαν ως επίκεντρο την περιοχή γύρω από την οδό Μπουμπουλίνας, με τους κουκουλοφόρους να έχουν κάψει τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα, ενώ η Αστυνομία είχε ήδη προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις και 25 προσαγωγές, ενώ τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα είχαν παραδοθεί στις φλόγες. 

Μετά τις 11, η αστυνομία ανέλαβε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι της περιοχής, ενώ μόνο μικρές ομάδες αντιεξουσιαστών εξακολουθούσαν να δρουν και να προκαλούν μικρής κλίμακας επεισόδια.