Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 07:47

Σκουπίδια στους δρόμους μέχρι νεωτέρας: H ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσειςΣτα «σκουπίδια» αφήνουν οριστικά οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των ΟΤΑ την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων που έχουν γεμίσει τους δρόμους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι με την πρόταση του κ. Σκουρλέτη ουσιαστικά κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα δεν μπορεί να έχει δικαίωμα στην προκήρυξη.

«Όσοι είναι πάνω των 45 ετών δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στην προκήρυξη, χάνουν τη οριοθέτηση τους, η διαδικασία θέσεων είναι μόνο 2.500 μπορεί να αυξηθεί αλλά κανείς δήμαρχος δεν υποχρεούται να κάνει την προκήρυξη, ενώ η νέα σύμβαση χάνονται προηγούμενα εργασιακά δικαιώματα.

«Έχουμε πρόταση (για τις συμβάσεις), και στις 12.30μμ θα δώσουμε την αντιπρότασή μας στο υπουργείο Εσωτερικών» δήλωσε ο κ. Τράκας. «Γεροβασίλη, Τσίπρας έλεγαν ότι θα τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι» ανέφερε, ενώ μίλησε για συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών μέσω ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ –ΟΤΑ εξαπέλυσε και επίθεση στο δήμο Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι «για τρεις ημέρες θα δοθούν σε ιδιώτες 193.000 ευρώ για αποκομιδή των σκουπιδιών με έναν λαό που του έχουν κόψει τη ζωή». «Βεβαίως έχουμε πρόβλημα με τη στάση του δήμου Θεσσαλονίκης, φέρνει ιδιώτες για να σπάσει τον αγώνα των συμβασιούχων» ανέφερε ο κ. Τράκας.

«Απόλυτο αδιέξοδο»

Για «απόλυτο αδιέξοδο» έκανε λόγο στον σταθμό μας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, μπορεί να υπάρξουν τα νομικά τερτίπια για λύση όπως στην εποχή Παυλόπουλου με διαδρομή που θα δημιουργήσει ασφαλή διαδικασία για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ στις 2 μετά το μεσημέρι. Ο κ. Πατούλης κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.