Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 17:11

ΠΟΥ: Δεν αποκλείεται οι ΗΠΑ να είναι το νέο επίκεντρο του κορωνοϊούΤην «πολύ μεγάλη επιτάχυνση» της πανδημίας στις ΗΠΑ επεσήμανε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα να είναι το επόμενο επίκεντρο του Covid-19.

«Παρατηρούμε μία μεγάλη επιτάχυνση στην εμφάνιση κρουσμάτων στις ΗΠΑ, οπότε ναι, έχουν τη δυναμική να είναι το επόμενο επίκεντρο», τόνισε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις.

Τις τελευταίες 24 ώρες, το 85% των νέων κρουσμάτων προέρχονταν από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από αυτά, το 40% αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΠΟΥ.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας τονίζουν την αναγκαιότητα του «μένω σπίτι», καθώς ο μεταδοτικός νέος κορωνοϊός έχει ήδη προσβάλλει περισσότερους από 42.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 559.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το βράδυ από τον Λευκό Οίκο εξέφρασε την ελπίδα ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει πολύ σύντομα ενώ δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει την πολύμηνη εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη θεραπεία να γίνει χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι η «Αμερική θα είναι και πάλι σύντομα ανοιχτή για τις επιχειρήσεις».