Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018 12:17

Συγγνώμη Ζούκερμπεργκ στο Κογκρέσο: Δεν κάναμε αρκετά, ήταν μεγάλο λάθοςΟ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε προσωπικά και επίσημα συγγνώμη στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο για τα λάθη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και για την πολιτική χειραγώγηση.

«Είναι προφανές σήμερα ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιούνται λανθασμένα (...) Δεν λάβαμε ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι», είπε, εν μέσω της αναταραχής από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων στην εταιρεία Cambridge Analytica. 

Tόνισε πως θεωρεί «εντελώς πιθανό» τα άτομα, των οποίων τα δεδομένα αποκτήθηκαν παράνομα από την Cambridge Analytica να στοχοθετήθηκαν από ρωσικά τρολ όπως η Internet Research Agency που συνδέεται με το Κρεμλίνο προκειμένου να επηρεαστεί η ψήφος τους στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

«Υπάρχουν άνθρωποι στη Ρωσία, η δουλειά των οποίων είναι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα συστήματά μας και άλλα διαδικτυακά συστήματα. Άρα πρόκειται για μια κούρσα τεχνολογικού εξοπλισμού. Θα συνεχίσουν να βελτιώνονται σ’ αυτό κι εμείς πρέπει να επενδύσουμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα βελτιωνόμαστε κι εμείς. Γι’ αυτό και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε πάνω από 20.000 άτομα που θα εργάζονται στην ασφάλεια και την επιθεώρηση του περιεχομένου εντός της εταιρείας».

«Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές» για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», πρόσθεσε.

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος καταθέτει ενώπιων αμερικανών βουλευτών κατά τη διάρκεια ακροάσεων που άρχισαν σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο. Σκοπός αυτών είναι να καθοριστεί πώς τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica.