Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 11:56

Οι αγώνες ταχύτητας επιστρέφουν στο Τατόι μετά απο 35 χρόνιαΕντείνονται οι προετοιμασίες για τον αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017 στο Τατόϊ.

Ο αγώνας αναβιώνει μετά από 35 χρόνια και φέτος το σωματείο «Διελπίς Περί Αγώνων» και «DielpisFormula1», το αφιερώνει στον οδηγό Γιώργο Μοσχού (1944-2011) για τη συνολική του προσφορά στο άθλημα και γενικά στα μηχανοκίνητα σπορ.

Ο Γιώργος Μοσχού ήταν ένας αληθινός σπόρτσμαν, ένας αθλητής των μηχανοκίνητων αθλημάτων, ο οποίος αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος από το κοινό των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου.

Οδηγός με εξαιρετικό ταλέντο και με μοναδική αίσθηση του ορίου οδήγησης, με θέαμα και ουσία. Διακρίθηκε σε όλες τις μορφές αγώνων στις οποίες έλαβε μέρος, υπήρξε πολυπρωταθλητής ταχύτητας και ράλι.

Έγραψε ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου και ξεχώρισε για την ποιότητα και για το ήθος του.

Οι δοκιμές θα γίνουν το Σάββατο από τις 9:00 ως τις 16:00, ξεκινώντας από τις ελεύθερες δοκιμές (για να στήσουν σωστά τα αυτοκίνητά τους οι οδηγοί και μηχανικοί) και στη συνέχεια οι χρονομετρημένες δοκιμές, για να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης των αυτοκινήτων.

Την Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί και θα διεξαχθούν σε δύο σκέλη και τα αυτοκίνητα χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες.

1. Sport
2. Τουρισμού (touring)
3. Formula Saloon
4. Μεγάλου Τουρισμού (turbo-ατμοσφαιρικά)
5. Ενιαίο ΣΟΑΑ
6. Formula

Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 70 οδηγοί, από τους οποίους 22 θα αγωνιστούν με ιστορικά αυτοκίνητα, αυτά με τα οποία γράφτηκε η ιστορία του θρυλικού σιρκουϊ.

Στο πλαίσιο του αγώνα ταχύτητας θα διεξαχθεί και φιλικός αγώνας με αυτοκίνητα ράλι των κατηγοριών Ν-Α-Ε.

Η πίστα έχει μήκος 3.610μ ,είναι αριστερόστροφη και περιλαμβάνει 19 στροφές. Το πλάτος της αγωνιστικής διαδρομής είναι στο 20% περίπου 15μ και το υπόλοιπο στα 12μ. 

Η πρόσβαση στο χώρο γίνεται είτε μέσω του Προαστιακού, (στάση Δεκέλεια)  είτε με ιδιωτικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, τα οποία σταθμεύουν σε προκαθορισμένο χώρο του αεροδρομίου, δωρεάν.

Υπάρχουν δύο είσοδοι στο αεροδρόμιο, Βόρεια και Νότια από τη λεωφόρο Τατοΐου. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω της viva.gr.

Το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, στην κερκίδα 15 ευρώ, Φοιτητικό και Μαθητικό με 5 ευρώ ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών για ΑΜΕΑ (Άτομα με ειδικές ανάγκες) και για άνεργους με επίδειξη θεωρημένης κάρτας ανεργίας. (με βεβαίωση ανανέωσης).

Η είσοδος είναι επίσης ελεύθερη για τους δημοσιογράφους μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ) με επίδειξη της ταυτότητάς τους.