Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 12:38

Αθήνα-Πάτρα με ασφάλεια από τον Απρίλιο, αλλά και διπλάσια διόδιαΣτα 11,50 ευρώ -από 6,40 ευρώ σήμερα– θα διαμορφωθεί το κόστος των διοδίων της διαδρομής Αθήνα - Πάτρα για τα Ι.Χ. από τον Απρίλιο.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Καθημερινή", στο υπό κατασκευή τμήμα Κορίνθου-Πάτρας, οι οδηγοί θα καταβάλλουν 6,40 ευρώ στους τρεις μετωπικούς σταθμούς διοδίων. 

Το έργο, το κόστος του οποίου έχει αγγίξει πλέον τα 2 δισ. ευρώ, βρίσκεται σήμερα στο 85%, με τους κατασκευαστές να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι θα παραδοθεί τον Μάρτιο.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της τελευταίας από τις 29 σήραγγες του έργου: ο νότιος κλάδος (ρεύμα προς Αθήνα) της σήραγγας του Πλατάνου, μήκους 1.700 μ., ύστερα από 5,5 χρόνια. 

Μετά τον Μάρτιο θα συνεχιστούν τα έργα στα τέσσερα σημεία που εξαιρούνταν ρητά στη «συμφωνία Σπίρτζη»: 2 χλμ. στον έναν κλάδο στο Δερβένι, 2,5 χλμ. στις Καμάρες Αιγιαλείας, 1,2 χλμ. στα Αραχωβίτικα Aχαΐας και 2 χλμ. στον δεξιό κλάδο στον κόμβο Ρίου (καθώς και ορισμένοι κλάδοι του κόμβου). 

Σε αυτά προστίθεται και η περιοχή Καμάρι, λόγω καθυστέρησης των αρχαιολογικών εργασιών. Οι εκκρεμότητες θα κλείσουν τον Αύγουστο πλην του κόμβου Ρίου (η κοινοπραξία τον χαρακτηρίζει «υπερκόμβο», αφού θα εξυπηρετεί οκτώ κατευθύνσεις), που θα ολοκληρωθεί τέλη 2017.

Όσον αφορά τα έσοδα από τα διόδια, η Ολυμπία Οδός έχει λάβει την περίοδο 2008-2015 συνολικά 574,3 εκατ. ευρώ. Σύνολο: Περί το 1,95 δισ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογιστούν τα έσοδα από τα διόδια του 2016 και το κόστος των απαλλοτριώσεων.