Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2013 09:45

Ελληνικά τοπία και χρώματα Λατινικής Αμερικής γίνονται ένα στην Κηφισιά

Το έργο της Κολομβιανής εικαστικού Χούλια Γκερέρο έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά του στην Ελλάδα όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 21 χρόνια (από το 2003  είναι κάτοχος της  ελληνικής ιθαγένειας).

Πέρσι, η Γκερέρο φιλοτέχνησε ενώπιον κοινού έναν πίνακα εμπνευσμένο από το διάσημο έργο του Πάμπλο Πικάσο «Γκερνίκα», ενώ το 2011 ο εικαστικός φόρος τιμής της στην Μελίνα Μερκούρη προκάλεσε αίσθηση στην αφιερωματική  έκθεση  «Μέρες Ιστορίας και Πολιτισμού» στην "Αθηναΐδα".

Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, στην Enigma Gallery της Κηφισιάς, η Γκερέρο εγκαινιάζει ατομική έκθεσή της με τίτλο  «Latin Colors».

Εμπνευσμένη από τα τοπία της Ελλάδας και τα χρώματα της Λατινικής Αμερικής, η εικαστικός αποπειράται έναν «χορό  χρωμάτων που υμνεί την ευαισθησία της ζωής αφήνοντας τα συναισθήματα ελεύθερα, να ταξιδέψουν σε άλλους τόπους και χρόνους, πιο λαμπερούς και πιο αισιόδοξους. Η έντονη αντίθεση των χρωμάτων μας προκαλεί, μας ανανεώνει και μας αφήνει τη γλυκιά αίσθηση της γνώσης

Η Χ. Γκερέρο γεννήθηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της ίδιας πόλης  από το οποίο βραβεύτηκε ως «εξαιρετικό ταλέντο». Οι σπουδές της συνεχίστηκαν στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και στην Σχολή Συντήρησης έργων τέχνης της Ρώμης.

Μεγάλη ενότητα έργων της έχει παρουσιαστεί σε σημαντικές εκθέσεις στην Ιταλία, Κολομβία, Αγγλία, Τουρκία, Αυστρία, Μεξικό, Βέλγιο, Ρωσία και στην Ελλάδα, ενώ πίνακές της κοσμούν ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο. Με το εικαστικό έργο της έχουν ασχοληθεί Ελληνες και διεθνείς επιφανείς ιστορικοί τέχνης.

Η έκθεση στην Enigma Gallery θα περιλαμβάνει 25 έργα ακρυλικά σε καμβά και σε χαρτί, με διαστάσεις από 22Χ17 μέχρι 170Χ120 και οι τιμές θα κυμαίνονται από €90 έως €6.500.

Enigma Gallery - Λεωφ. Κηφισίας 263

Διάρκεια έκθεσης: 8 έως 26 Οκτωβρίου 2013